.
Staf Coppens en Mathias Coppens - De Code van Coppens
woensdag 15 november 2023

Mathias Coppens: “Na afloop tellen we de valpartijen”

Ze doen al hun proeven zelf

Voor hun programma’s hebben Staf Coppens en Mathias Coppens al heel wat BV’s uitgenodigd. Allemaal speelden ze het spel vol overgave mee, maar er zijn toch enkele BV’s die Mathias Coppens erg verbaasd hebben.

“Bart Kaëll bijvoorbeeld. Hij ontpopte zich gedurende het parcours als een waar competitiebeest. Hoewel Bart 63 is, viel het op dat hij op zijn leeftijd niet moet onderdoen voor de jonge garde. Hij klom muren op, viel van trappen, maar stond telkens weer op en stortte zich vol energie in de strijd. Ik vond het verbazingwekkend mooi om te zien. Echt, ik kon niet anders dan concluderen dat de man van Luc Appermont een mix is van Rambo, Tarzan én een charmezanger”, lacht Mathias volop in Primo.

Voor de BV’s de proeven moeten uitvoeren, zijn het Staf en Mathias die zelf alle proeven gaan uittesten. Pas als ze getest en goedgekeurd zijn, worden ze gebruikt voor het programma.

“Na afloop tellen we dan de valpartijen en de blauwe plekken om te zien wat veiliger of makkelijker moet. En wanneer Staf niet in de buurt is, maken we gebruik van Teams om de proeven te bespreken. Wanneer mijn broer in Zweden zit, kan ik soms zeggen: 'Staf, dit is veel te hoog.' 'Nee, dat valt wel mee', antwoordt hij dan. Maar eenmaal hij in België in de studio is en de constructie ziet, geeft hij dan al snel toe: 'Man, dit is echt te hoog.”

Bio van Mathias Coppens

Meer Over:

Mathias Coppens