.
Mathias Coppens en Staf Coppens in De Code van Coppens
vrijdag 6 oktober 2023

Mathias Coppens: “We hebben geleerd elkaar los te laten”

Dat is ook nodig

Als mama een zoon hebben die in Zweden woont, makkelijk is het natuurlijk niet. De mama van Staf Coppens heeft al vaker aangegeven dat ze haar zoon erg mist. Gelukkig heeft ze haar andere zonen nog.

In de herfstvakantie gaat ze een weekje naar Zweden om een week tijd met het gezin van Staf door te brengen. Dan zal Mathias Coppens haar even moeten missen in België.

“Ik denk dat we thuis heel goed geleerd hebben elkaar los te laten. Mijn vriendin heeft me daarop gewezen. Iedereen mag zijn keuzes maken in het leven en we blijven elkaar steunen. We klampen ons niet halsstarrig vast aan elkaar”, klinkt het bij Mathias in Dag Allemaal.

Ze hebben geleerd dat elkaar loslaten belangrijk is om niet gefrustreerd te raken en elkaar toch graag te blijven zien. En dat is binnen het gezin Coppens wel nodig.

“Ook onze oudste broer Maarten is vaak weg voor zijn job. Ons moeder heeft ook geleerd om los te laten. Het is uitzonderlijk hoe goed ze dat kan. Ze is de meest flexibele oma die je kan inbeelden. Mentaal hé, niet fysiek”, lacht Mathias.