.
Mathieu Engels
donderdag 29 december 2022

Mathieu Engels waarschuwt voor 'twee malafide organisaties'

Dit leest u beter maar een keer.

Mathieu Engels van het bekende duo Mathieu & Guillaume is boos, héél boos zelfs. Mathieu zou samen met Mireille Vaesen en Erik Van Herreweghe optreden in 'Mens durf te leven', een kleinkunstvoorstelling met muziek van onder andere Kris de Bruyne, Liesbeth List, Wannes Van de Velde, Johan Verminnen, Wim De Craene en vele anderen.

Normaal gezien zou de voorstelling onder andere in TriArte, de vroegere locatie van het Echt Antwaarps Theater spelen, maar de voorstellingen werden een tijdje geleden geannuleerd. "Met een gebroken hart moet ik melden dat de voorstellingen twee weken geleden allemaal eenzijdig geannuleerd werden door concertpromotor BLAUW VZW zonder medeweten van de artiesten. Medewerkers of verantwoordelijken van de Zaal TriArte zijn spoorloos en onbereikbaar. Een uitleg kregen we niet", schrijft Mathieu op zijn sociale media.

"Mijn excuses voor diegenen die voor een gesloten deur stonden of staan . Het is een schande dat jullie niet tijdig verwittigd werden en nog niet zijn terugbetaald. Ik onderzoek juridische stappen. Het respect voor artiesten en het publiek is ver zoek gebleken door deze twee malafide organisaties en dat raakt me diep", besluit hij op Facebook.

De geruchtenmolen over problemen rond de TriArte draait al een tijdje op volle toeren. Echt heel veel is er in die iconische zaal trouwens niet te doen, hun sociale media krijgt amper updates en één van de initiatiefnemers heeft zich al teruggetrokken. Het voorspelt allemaal niet veel goeds voor de toekomst. Evenementen zijn er wel, maar neem nu 'Zoé en de magische zolder' op zaterdag 14 januari aanstaande. Voor de namiddagvoorstelling lijkt er niet één ticket verkocht te zijn. Voor een voorstelling volgende week zaterdag zijn er amper een 40-tal tickets verkocht.

Volgend jaar zouden onder andere Jacky Lafon, Stany Crets en Ann Van den Broeck een voorstelling in die zaal geven.

Update: ondertussen hebben de mensen van TriArte van zich laten horen, zij beweren dat iedereen z'n geld terug zal krijgen. Hopelijk houden zij woord.

Bio van Mathieu Engels

Meer Over:

Mathieu Engels