.
Verteller Matteo Simoni en cameraman Tim Niesten
dinsdag 1 november 2022

Matteo Simoni: “Hij zit op de grens van het toelaatbare”

Hij heeft grondige research gedaan

Een man als Dennis Black Magic, daar ben je voor, of daar ben je tegen. Er lijkt geen groep te zijn die zich daar ergens tussenin bevindt. Dat weet ook Matteo Simoni, die dankzij zijn rol als de pornokoning himself, eindelijk zijn droomrol te pakken heeft.

“Dennis zit op de grens van het toelaatbare, in de schemering tussen wat mag en niet mag. Hij staat op de lijn en gaat na waar hij er een teen, een voet of een been over kan zetten. Zulke figuren wil je spelen, toch?”, klinkt Matteo enthousiast in Humo.

En hoewel het personage van Dennis Black Magic toch maar een bijrol is in de film, is Simoni dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen om deze rol te mogen spelen. Bovendien vertonen de twee veel gelijkenissen met elkaar.

“We zijn in de eerste plaats allebei Limburgse Johnny’s. Ik ben ook een keer bij Dennis thuis geweest en hebben toen uren samen aan de keukentafel gezeten en honderden sigaretten gerookt. De verhalen stromen uit hem, zoals het water uit een kraan.”

Dennis is in elk geval ook erg tevreden dat een goed uitziende man als Matteo hem mag vertolken in de film. “En ik ben blij dat hij blij is. Ik wilde hem doorgronden: zien wij hij is, hoe hij beweegt, hoe hij de ruimte inpalmt. Hij is graag de groe man die iedereen met iedereen in contact kan brengen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Matteo Simoni en Dennis Black Magic