.
Matteo Simoni
maandag 9 oktober 2023

Matteo Simoni: “Ik heb daar een panische angst voor”

Ze werden overvallen in Lissabon

Voor zijn rol van Ludo in ‘Wil’ moet Matteo Simoni in de huid kruipen van een hulpagent in tijden van oorlog. Maar zelf zou hij niet meteen een erg goeie agent zijn. Daarvoor schuilt er te weinig agressie in hem.

“In een paar seconden tijd kan een agent plots in levensgevaar zijn, en ik heb een panische angst om in zo’n grimmige levensbedreigende situatie terecht te komen. Eén keer is het gebeurd, toen ik tien jaar geleden met Stef Aerts op vakantie was in Lissabon. We waren ’s avonds naar een barretje geweest en bij het naar huis wandelen stond er ineens een gast voor onze neus met een geweer in zijn handen”, blikt Matteo terug in Het Laatste Nieuws.

De overvaller wilde hun geld en hield ondertussen zijn geweer tegen het hoofd van Matteo. Hoewel de man Matteo goed vast had, wist hij zich toch los te wrikken.

“Daarna zijn we als een gek beginnen lopen. Alsof ons leven ervan afhing en we een kogel in onze rug zouden krijgen. De rest van de avond verkeerden we in complete shock. Ook op een filmset ben ik best voorzichtig als er geweren of bommen aan te pas komen. Ik wil altijd weten waar de schoten gaan ontploffen, waar ik geraakt word en waar er dingen naar beneden vallen.”

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni