.
Matteo Simoni
maandag 24 oktober 2022

Matteo Simoni: “Je kon gewoon mijn schedel zien”

Alles voor de rol

Fans van Matteo Simoni reppen zich maar het best naar de dichtstbijzijnde cinemazaal voor ‘Zillion’, een nieuwe Vlaamse film. Daarin speelt Simoni de rol van Dennis Black Magic. En het moet gezegd zijn: de gelijkenis tussen de twee is treffend.

Matteo liep maandenlang rond met een bespottelijk ringbaardje zoals dat van de enige echte Dennis Black Magic zelf. Maar echt plezant vond Matteo dat niet meteen.

“Ik vond het verschrikkelijk! En ze hebben mijn haar uitgedund. Als je er gel indeed, zoals in de jaren 90 wettelijk verplicht was, kon je mijn schedel zien. Uitzonderlijk lelijk”, zucht Matteo in Humo.

Ook de vriendin van Matteo was niet bepaald blij met hoe haar vriend er op een bepaald moment uitzag. En ook door het dieet van Matteo dat hij moest volgen, heeft ze afgezien.

“Die laatste weken, toen ik echt diep moest gaan, waren zwaar voor mijn gezin. Niet te onderschatten: je trekt alle gezelligheid uit je momenten samen, omdat je voortdurend met je plastic potjes in de weer bent. Door de ontbering werd ik ook nog eens kort van stof, terwijl ik weldoorvoed al zo’n vervelende mens ben.”

Bio van Matteo Simoni en Dennis Black Magic