.
Matteo Simoni
maandag 20 maart 2023

Matteo Simoni teleurgesteld na deelname aan 'De Mol'

Als eerste afvallen is nooit fijn

Dan mag je als eerste en enige BV ooit deelnemen aan 'De Mol' en lig je er na de eerste aflevering uit. Het overkwam Matteo Simoni. "Ze hebben enkele Bekende Vlamingen gebeld met de boodschap dat er nog 1 plaats in de kandidatengroep vrij was", vertelt de acteur na zijn uitschakeling, "de voorwaarde was wel dat je de normale selectieprocedure helemaal moest afleggen en voor alle testen slagen. Ik heb meteen ja gezegd. En dan nog is het niet zeker of je mee kan. Maar ik ben wel heel blij dat ze mij hebben gekozen."

Al van kindsbeen af is Matteo Simoni fan van het programma. "Ik volg het programma al vanaf het eerste seizoen. Ik ben een enorme fan zoals veel Vlamingen", vertelt hij enthousiast, "ik reis ook enorm graag. En in mijn jonge jaren was ik heel vaak monitor van avonturenkampen. Niet in Arizona, maar in Durbuy. Sinds ik ‘volwassen’ ben, ben ik beginnen werken en was daar geen ruimte meer voor. Met 'De Mol' kon ik het kind in mezelf loslaten."

Het is dan ook extra zuur dat hij als eerste het spel moet verlaten. "Ik heb dat gewoon fout aangepakt. Ik heb die eliminatietest echt fout ingevuld. Ik ben op een paar mensen beginnen focussen en dat heeft mij niet meer losgelaten. Ik had veel meer moeten spreiden. En op snelheid moeten spelen. Dat heb ik gewoon niet gedaan", verklaart Simoni.

Zijn reis duurde maar drie dagen, maar spijt van zijn deelname heeft hij niet: "Ik vond het te gek. Ik zou direct terug meedoen. Maar mijn vriendin was wel blij dat ik snel weer thuis was," aldus de acteur.