.
Matthias Lens
zaterdag 3 juni 2017

Matthias Lens brengt Lotti’s ‘Goes Classic’-klassiekers op accordeon

Met zegen van de meester!


Hoewel zanger-accordeonist Matthias Lens al wat gewend is sinds de start van zijn succesvolle carrière, zorgt de release van zijn 4de soloalbum ‘Matthias Lens Goes Classic’ toch voor een gezonde dosis extra nervositeit bij de sympathieke Arendonkenaar. Matthias nam voor dit album, met zegen van de meester overigens, accordeonversies op van een selectie van absolute klassiekers uit de ‘Goes Classic’-saga van Helmut Lotti. Lotti gaf niet enkel z’n zegen, hij stelde voor het eerst ook de originele opnames ter beschikking voor een dergelijk project. Een hele eer voor Matthias, maar natuurlijk brengt dit voor de jonge accordeonvirtuoos ook de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. Wereldbekende klassiekers als ‘Tiritomba’, ‘Vieni Sul Mar’, 'Kalinka', ‘La Donna è Mobilé’, ‘Habanera’ en ‘Funiculi Funicula’, krijgen op ‘Matthias Lens Goes Classic’ een nieuwe dimensie door de hemelse accordeonpartijen die Matthias toevoegde. Het album is een productioneel pareltje waar Lens trots op mag zijn en dat het vertrouwen van Lotti allerminst zal beschamen.


Ik ben Helmut heel dankbaar dat hij z'n zegen heeft gegeven, maar tegelijkertijd zorgt dat ook voor behoorlijk wat stress, zo zegt Matthias. Zijn succes is onmogelijk te evenaren, maar de uitdaging om zijn klassiekers op een kwalitatieve, respectvolle en productioneel tot in de puntjes verzorgde manier in accordeonversies om te zetten, ben ik wel vol aangegaan. Ik zie dit dan ook als de grootste uitdaging in m'n carrière tot op heden en ben heel benieuwd naar de reacties van het publiek, besluit Matthias.

“Ik vind het fantastisch dat de muziek waarmee mijn carrière gelanceerd werd, nu gebracht wordt op het instrument dat mijn moeder ook bespeelt, aldus Helmut Lotti. Bovendien speelt Matthias op een “echte” accordeon, met knoppen aan beide kanten en niet met klavier. Dat vinden mijn moeder en ik héél belangrijk. (lacht)