.
Matthias Lens
maandag 31 augustus 2020

Matthias Lens neemt lievelingsnummer van overleden vader op als eerbetoon

Dit was de grote wens van zijn vader.


Ruim een jaar geleden overleed de vader van Matthias Lens. Maandagmiddag stelde de zanger en accordeonist het nummer ‘Want als de zon’ voor, zijn nieuwe single en daar hoort een toch wel bijzonder verhaal bij. “Het ontstaan van dit singletje is een beetje speciaal voor mij. Enkele jaren geleden kwam een vriendin van mijn moeder met Andy De Witt bij ons achterom. De mensen kennen hem zeker en vast nog van het succesvolle programma ‘Op volle toeren’ in Nederland”, vertelt Matthias Lens in een gesprek met de Showbizz-Site. “Telkens als we Andy ergens tegen kwamen zei onze pa: ‘Andy, zing zeker ‘Want als de zon’, dat is het beste nummertje dat je hebt’. En tegen mij zei hij dan: ‘Matthias, dat nummer moet je toch wel een keertje coveren hé.’ En nu is het er dus van gekomen. Een tijdje geleden heb ik het nummer opgenomen en het is nu mijn nieuwe single. Dit moest gewoon het eerstvolgende nummer zijn dat ik uitbracht, een andere optie was er niet”, reageert Matthias Lens.


Matthias deed in het verleden wel vaker covers en net zoals destijds geeft hij ook nu weer zijn eigen toets aan het nummer. “We hebben het nummer in een fris jasje gestoken samen met mijn producer David Vervoort. Natuurlijk hebben we er ook heel wat accordeon aan toegevoegd en er zo een uptempo schlagernummer van gemaakt. Het is nu uitkijken naar de eerste keer dat ik dit nummer op het podium kan spelen. De kans is groot dat er dan spontaan een grote polonaise ontstaat”, knipoogt Matthias Lens.


De zanger en accordeonist heeft onlangs ook een clip voor ‘Want als de zon’ opgenomen. “Uiteraard volledig coronaproof en binnen onze eigen bubbel. De clip is volledig opgenomen in Arendonk en staat in het teken van mijn familie. Onze pa zou trots zijn, jammer dat hij er niet écht bij kon zijn….”


'Want als de zon' is vanaf vandaag te koop.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Matthias Lens

Meer Over:

Matthias Lens

Bio van Andy De Witt

Meer Over:

Andy De Witt