.
Matthieu uit Kamp Waes
maandag 11 maart 2024

Matthieu uit ‘Kamp Waes’: “Ik ben daar niet racuneus over”

Hij viel af voor de finish

Het eerste seizoen van ‘Kamp Waes’ heeft voor veel kandidaten uit dat seizoen veel betekend. Ook voor Matthieu Bonne. Hij werd op de voorlaatste dag naar huis gestuurd door Fly en dat kwam toch even hard aan.

“Maar ik ben daar niet rancuneus over. Mijn respect voor Fly is groot, ik durf hem zelfs mijn mentor te noemen. Hij leerde me technieken om door te zetten. Hoewel ik op het moment zelf enorm teleurgesteld was, ben ik tot op vandaag dankbaar voor wat er toen is gebeurd. Het veranderde mijn leven. Het vuur in mij werd aangewakkerd en de drang naar avontuur werd extreem. Bij elk moeilijk obstakel denk ik terug aan het moment van mijn eliminatie”, zegt Matthieu in Dag Allemaal.

Matthieu heeft ondertussen al heel wat straffe prestaties neergezet. Zo zwom hij de Belgische kust af, heeft hij 8 triatlons voltooid in 8 dagen en bracht hij het wereldrecord fietsen in 7 dagen.

“Bij aanvang van elke uitdaging geeft Fly mij tips en advies en na afloop deel ik mijn ervaringen met hem. Tijdens mijn laatste record hoorde ik de hele tijd zijn stem in m'n hoofd.'