.
News Image

Mayke Vanes opent Oktoberfeesten in Wieze

Mayke Vanes deelt het podium met Yves Segers en Jean-Marie Pfaff.


Mayke Vanes deelt op vrijdag 18 oktober het podium met o.a. Yves Segers, Jean-Marie Pfaff, Die Verdammte Spielerei en Eveline Cannoot en dat is voor de zangeres een hele belevenis. “Ik zal de bakkerij wat vroeger moeten sluiten op 18 oktober, want ik word bij de buren verwacht, lacht Mayke.



Na de zeer succesvolle herlancering van de legendarische Wieze Oktoberfeesten vorig jaar, worden de deuren van de Oktoberhallen in Wieze op 18 en 19 oktober 2019 opnieuw wagenwijd opengezet voor wat ongetwijfeld weer twee memorabele, muzikale avonden zullen worden. Het recept blijft onveranderd: een unieke en vriendschappelijke sfeer, Dirndls, Lederhosen, Bratwursten, pure ambiance, folklore, natuurlijk véééél Wieze Festbier en een ijzersterke, gevarieerde line-up. Zo mogen ze in Wieze op vrijdag 18 oktober o.a. Yves Segers, Die Verdammte Spielerei, De Aalsterse Gilles, Eveline Cannoot, AlpenFever, Jean-Marie Pfaff en Johan Veugelers op het podium verwachten, maar de eer om de Wieze Oktoberfeesten 2019 die dag te openen, is weggelegd voor een lokale artieste.



In het dagelijkse leven staat bakkersvrouw Marijke Van Eessen als uitbaatster tussen de broden en het gebak van bakkerij De Wiezebakker in Wieze, maar in haar vrije tijd timmert ze als Mayke Vanes enthousiast aan een carrière als solozangeres. Ze brengt zowel eigen Nederlandstalige nummers, covers, Franse chanson als zelfs rock-’n-roll en disco. Mayke treedt al verschillende jaren op, maar de Wieze Oktoberfeesten mogen openen is van een andere orde en echt een droom die uitkomt voor haar.



“Ik ben enorm vereerd dat ik de Wieze Oktoberfeesten mag openen dit jaar”, zegt Mayke Vanes. Mijn man en ik baten nu al meer dan 3,5 jaar ‘De Wiezebakker’, letterlijk naast de Oktoberhallen, uit en ik voel me dan ook stilaan een echte Wiezenaar. Toen ik hoorde en zag wat een feest het daar vorig jaar was, en van vele mensen in de bakkerij de verhalen over de legendarische Wieze Oktoberfeesten van vroeger hoorde, hoopte ik echt om er ook eens te kunnen staan. Ik zal de bakkerij wel wat vroeger moeten sluiten op vrijdag 18 oktober, want ik word al in de namiddag bij de buren van de Oktoberhallen verwacht voor de soundcheck”, besluit Mayke met de glimlach



De Wieze Oktoberfeesten 2019 vinden plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 in de Oktoberhallen te Wieze, met o.a. Dennie Christian, Yves Segers, Danny Fabry, Die Verdammte Spielerei, AlpenFever, Aalsterse Gilles, Eveline Cannoot, Die DJ’s Aus den Bergen, Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be


Bio van Mayke Vanes

Meer Over:

Mayke Vanes