.
Meau
donderdag 17 februari 2022

MEAU schreef het nummer voor haar ex: “Hij heeft gelukkig niet gereageerd”

Ze vond haar inspiratie bij een grote zangeres

Dat u tot kort nog nooit over MEAU had gehoord, dat nemen we je niet kwalijk. Maar ondertussen kan je niet meer rond de zangeres heen. Ze verovert de hitparade met haar nummer ‘Dat heb jij gedaan’ en heel wat mensen lijken zich in het nummer te herkennen. Haar inspiratie voor de song haalde ze bij Billie Eillish en het nummer ‘Happier Than ever’.

“Ik herkende me zo hard in haar woede, en stak daarom een boze bridge in mijn nummer. Mijn ex heeft er gelukkig niet op gereageerd. En dat was ook niet mijn bedoeling. Ik heb het nummer voor mezelf geschreven. Ik voelde me er toen wel rot bij, maar nu gaat het beter met mij”, reageert ze in Humo.

MEAU zit vol muzikaal talent en heeft veel bewondering voor artiesten die nummers uitbrengen die persoonlijk en concreet zijn. Zo kijkt ze erg op naar Olivia Rodrigo. “Ik heb ‘Driver’s License’ vorig jaar nog vertaald naar het Nederlands. Dat werd dan ‘Rijbewijs.’ Maar sinds mijn doorbraak schrijf ik vooral gelukkige liedjes. Sommige klinken misschien emotioneel, maar ik heb me toch vooral laten inspireren voor positieve emoties.”