.
Metejoor en Hannah Mae
vrijdag 19 januari 2024

Metejoor: “Dat was de song die ik mijn hele leven al wilde schrijven”

Het is nu het themalied van de campagne

Metejoor was vroeger heel erg bang voor de commentaren van mensen. Hij kreeg faalangst en dat speelde hem serieus veel parten. Pas drie jaar geleden wist hij echt de knop om te draaien.

Toen hij tijdens ‘Liefde Voor Muziek’ Stef Bos vertelde over die angsten, moedigde Stef hem aan om daar een nummer over te schrijven. Dat werd ‘Zijlijn’, een nummer dat terug te vinden is op zijn tweede album.

“'Stef zei: 'Joris, je beseft het nog niet, maar je hebt net een liedje geschreven.' En inderdaad: ik ben thuisgekomen en heb alles direct op papier gezet. Ik had meteen het gevoel dat 'De zijlijn' de song was die ik eigenlijk al mijn hele leven wilde schrijven”, vertelt Joris in Dag Allemaal.

Wanneer Joris het nummer liet horen aan zijn vrienden, waren die erg ontroerd. En zelf vond Joris dat hij er meer mee moest doen met dat nummer. En toen heeft hij gebeld naar Wesley Sonck. Hij moest Metejoor in contract brengen met iemand uit de voetbalwereld.

“Net op dat moment was Voetbal Vlaanderen bezig met een grote sensibiliseringscampagne. Het gaat er immers steeds agressiever en luidruchtiger aan toe in het jeugdvoetbal, vooral... langs de zijlijn. Dit seizoen alleen al kreeg de sportfederatie een recordaantal van 337 meldingen van agressie op en naast het veld. Jongens en meisjes voelen zich daardoor ongemakkelijk en hebben minder zelfvertrouwen op het veld. En dus gaat de campagne binnenkort van start met 'De zijlijn' als campagnelied.”