.
Metejoor
vrijdag 30 december 2022

Metejoor geschrokken: “We hebben klacht ingediend”

Ze willen de fans waarschuwen

Valse accounts van artiesten die berichten sturen naar fans, het is een ware plaag geworden. Zowat elke artiest in Vlaanderen heeft er al mee te maken gehad, ook Metejoor.

Onlangs kregen enkele fans heel flirterige berichten van de zanger waarin hij vraagt achter geld. Joris Van Rossem is daar heel erg van geschrokken en is daar toch eventjes niet goed van geweest.

Een fan getuigt in Dag Allemaal wat er gebeurd is. Zij stuurde Metejoor een vriendschapsverzoek op Facebook en werd tot haar grote geluk aanvaard. Al snel volgde een conversatie tussen de twee.

Joris ging heel flirterig om met de fan en polste zelfs of ze een relatie had. Dat de fan in kwestie ouder was dan vijftig, zou de zanger niet hebben afgeschrikt.

Voordat Metejoor geld vraagt van de fan, palmt hij de fan in kwestie helemaal in. Hij wil alles van haar weten. De fan in kwestie gelooft nog steeds dat ze met de echte Metejoor aan het chatten is en gaat helemaal mee in de gesprekken.

Zelfs wanneer Joris vraagt om een cadeaukaart van Amazon, van 500 euro te kopen, ruikt de fan geen onraad. Zij belooft hem dat de volgende dag in orde te brengen.

Vanaf dat moment worden de gesprekken opdringerig en gaat er bij de fan een alarmbelletje af. Zij begint onraad te ruiken en zegt tegen Metejoor dat ze hem is gaan aangeven bij de politie. Vanaf dat moment blijft het stil.

Hans Francken, manager van Metejoor vindt het verschrikkelijk dat zo’n dingen gebeuren. “We hebben ook al klacht ingediend, maar zonder resultaat, want de politie staat machteloos. Er zit dus niet anders op dan de fans zelf te beschermen. We hebben op onze sociale media kanalen al iedereen gewaarschuwd en we hopen dat we hierdoor pijnlijke situaties kunnen vermijden.”

Tenslotte wil Hans de fans nog één ding meegeven: “Joris, of Metejoor, zal jou nooit via een privébericht om geld of een cadeaukaart vragen. Krijg je toch zo’n verzoek? Dan zijn het oplichters. Ga er niet op in en meld het bij Facebook of de politie.” Jullie zijn gewaarschuwd!

Bio van Metejoor en Hans Francken

Meer Over:

Metejoor Hans Francken