.
Metejoor
maandag 5 juni 2023

Metejoor: “Ik wilde zo rap mogelijk vertrekken”

De roddels overschaduwden zijn zomer

Vorige zomer had Metejoor het zich allemaal een beetje anders voorgesteld. Hij wilde gewoon heel graag optreden, zijn ding doen en mensen gelukkig maken. Maar een gemene roddel overspoelde de zomer van Metejoor en dat had een enorme impact.

“Ik was heel erg bang voor mijn eerste optreden na het ontstaan van die roddel. Dat was op de Gentse Feesten. Zodra je eraan begint, vergeet je dat even. Maar ik vocht een paar keer hard tegen de tranen. Op het podium zag ik mijn zus denken: het gaat niet goed met Joris”, blikt Metejoor terug in Gazet van Antwerpen en in zijn docureeks.

Zoals Joris ook gewoon was, wachtten heel veel mensen hem op na het optreden voor een foto of een handtekening. Maar dat was niet waar Metejoor toen zin in had.

“Ik wilde gewoon op mezelf zijn en zo rap mogelijk vertrekken. Heel de zomer was toen eigenlijk om zeep. Alles werd overschaduwd door die miserie en mijn gezin dat plots twijfelde: kunnen we dit wel aan? Willen we dit de rest van ons leven doen?”

Ook de bandleden van Joris vonden het alles behalve leuk, want de vrolijke Joris was volledig verdwenen. “En dat allemaal uit angst op mijn gezin te verliezen en voor wat mensen over me zouden denken. Maar mijn band heeft mij erdoor getrokken.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor