.
Metejoor
woensdag 29 maart 2023

Metejoor: “Ik zou zot zijn om daarover te klagen”

Hij gebruikt zingen als therapie

In Nederland wordt Metejoor vergeleken met Marco Borsato, Vlaanderen maakt dan weer de vergelijking met Niels Destadsbader. Allebei namen om U tegen te zeggen, al moet het soms ook best lastig zijn om telkens vergeleken te worden.

“Vergeleken worden met Niels – ik zou nogal zot zijn om daarover te klagen, hé. En vergeleken worden met Marco is pas echt een groot compliment – en dan heb ik het uiteraard over zijn muziek. De feiten tegen hem zijn niet bewezen, maar als ze waar zijn is dat heel spijtig. Ik zat vroeger soms huilen naar zijn optredens te kijken: ‘Dat wil ik later ook’”, klinkt het bij Metejoor in Het Laatste Nieuws.

Meer dan een jaar geleden kwam het eerste album uit van Metejoor. Een geheel autobiografisch album met heel wat persoonlijke teksten. Voor Joris een soort van therapie om alle emoties van zich af te zingen en schrijven.

“Muziek schrijven is alleszins mijn therapie. Ik kom aan bij mij cowriters en vertelt wat er die dag gebeurd is. Of wat er al lang in mijn schuilt. En daar komen nummers uit voort. Over mijn liefdesrelatie, het overlijden van mijn grootvader, over een goede vriend die zich van het leven beroofde.”

Bio van Metejoor

Meer Over:

Metejoor