.
Micha Marah
vrijdag 8 maart 2024

Micha Marah: “Het heeft geen zin om daarbij stil te staan”

Het is wat het is

Micha Marah en Margriet Hermans zijn niet alleen collega’s, maar ook familie van elkaar. Ze zijn achternichten en dan wel twee achternichten die het heel goed met elkaar kunnen vinden.

In tegenstelling tot Margriet heeft Micha geen kinderen. Maar jaloers op Margriet en haar dochter Célien is de zangeres niet.

“Op een jalousie de métier na ben ik niet jaloers aangelegd. En het is wat het is, het heeft geen zin om daarbij stil te staan. Ik heb nu eenmaal geen kinderen. En hoewel je vaak horrorverhalen hoort over oude mensen die eenzaam sterven, kan het ook meevallen. Mijn moeder verbleef van haar 90ste tot haar 95ste in een woonzorgcentrum. Ze zat daar niet alleen graag, ze was daar ook graag gezien”, zegt Micha in Primo.

Er wordt wel eens gezegd dat 7 een geluksgetal is. Beide dames zijn 70, is 70 dan voor hen ook een geluksgetal?

“Als geboren optimist, kan ik dat alleen maar hopen. Want alles wat slecht en negatief was in mijn leven is al lang weg en verbannen. Ik hoop nu vooral dat mijn man Frank en ik nog vele mooie jaren mogen beleven en dat onze gezondheid niet te veel tegensputtert. Zodat we nog een goed stuk van de taart des levens kunnen meepakken.”