.
Micha Marah
woensdag 27 juli 2022

Micha Marah wist te scoren: “Elk decennia een hoogtepunt”

Ken jij het nummer nog?

Wie kent Micha Marah nog? In 1971 scoorde ze voor het eerst een grote hit met ‘Tamboerke’ en 50 jaar later zingt ze nog altijd volop. Dit combineert ze met haar presentatiewerk bij MENT TV. En zo heeft Micha haar handen vol.

Micha is gelukkig, maar dat is niet altijd zo geweest. Ze verloor vorig jaar haar moeder en haar drie relaties liepen allemaal op de klippen. Drie keer werd ze ten huwelijk gevraagd, maar trouwen deed ze nooit.

“Qua verkoop is ‘Tamboerke’ nog altijd haar grootste hit. Maar haar nummer met Luc Steeno ‘Niets is mij te veel’, doet het ook nog altijd ontzettend goed. In 1991 heeft dat weken op nummer één gestaan in 'Tien Om Te Zien'”, blikt Micha terug in Dag Allemaal.

Het lijkt wel alsof de zangeres elke tien jaar een groot succes weet te scoren. Zo had ze in de jaren 70 ‘Tamboerke’, in de jaren 80 kwam ‘Hadiemicha’ op Radio 2 en in de jaren 90 was er de hit met Luc Steeno en de Soundmixshow.

“En in de jaren 2000…niks. Ik deed toen het management van andere artiesten. Maar dat artiestenbureau hebben we inmiddels weer verkocht.”