.
Michel Follet
zaterdag 5 november 2022

Michel Follet: “Wat zijn tegenwoordig de criteria nog”

Het is niet meer zoals vroeger

Heel eventjes was Vlaanderen in de ban van het boek ‘BV-Day’, geschreven door Chris Van Gansbeke. Wie was toch de BV die onder een pseudoniem een boek op de markt bracht. Het leek heel eventjes ‘The Masked Singer’ voor schrijvers.

Maar het was niemand minder dan radio-icoon Michel Follet. In het boek heeft hij het onder andere over de impact van sociale media.

“Ik zit zelf ook op Facebook, ja. Dat is werven voor de dingen waarmee ik bezig ben. Als ik een nieuw boek uit heb, maar ik daar wat reclame voor. Maar persoonlijke berichten zal ik nooit posten. Niemand heeft zaken met wat ik deze middag gegeten heb”, lacht hij in Primo.

We kennen Michel voornamelijk van de radio en het is al van september 1981 geleden dat hij zijn entree maakte bij de toenmalige BRT. Er wordt wel eens gezegd dat het vroeger beter was, maar vind Follet dat ook?

“Ik bekijk het tegenwoordig allemaal van een zekere afstand, dus ik durf dat niet zeggen. Maar ik vraag me wel af wat de criteria tegenwoordig zijn om in ‘het wereldje’ aan de slag te gaan. Vroeger moest je een mooie stem hebben en een keurige uitspraak, looks waren veel minder belangrijk. Dat is nu toch wel even anders.”