.
Michel Van den Brande
zondag 13 oktober 2024

Michel Van den Brande haalt uit naar politicus: “hoop dat hij gaat schrikken”

Hij drukt vandaag zijn stempel

Zondag 13 oktober, het is de dag dat de democratie in België hoogtij viert. Vandaag mogen we gaan stemmen voor de gemeente én de provincie. Mogen, want we zijn het niet langer verplicht. Of wij gaan? Natuurlijk, onze voorouders hebben gevochten voor ons stemrecht. Ook Michel Van den Brande zal je vandaag in het stemhokje vinden, dat vertelde hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

“Of ik ga stemmen? Zeker wel! We hebben gevochten voor dat recht”, zegt de ondernemer die al jaar en dag in Blankenberge woont. En toch haalt hij in zijn reactie uit naar de burgemeester van Mechelen, Bart Somers dus.

“Ik hoop dat dat Jommeke uit Mechelen, dat hoopte dat de rechtse stemmer door de afschaffing van de opkomstplicht zou thuisblijven, gaat schrikken. Want ik stem in Blankenberge op Vlaams Belang”, gaat Van den Brande verder.

“Het bestuur laat onze stad verloederen. Chique winkels verdwijnen voor pitazaken en nachtwinkels. In elk pand dat leeg komt te staan, beginnen ­Mohammed en Ali wel wat. Versta me niet verkeerd, ik eet ook graag een pita. Maar Blankenberge heeft genoeg aan 5 pitazaken, in plaats van 30. Bovendien schaam ik me voor de staat van onze dijk. Ik wil verandering zien”, klinkt het bij Van den Brande.

De ondernemer gaf eerder in een impulsieve bui al aan alles in Blankenberge te verkopen en te verhuizen, maar uiteindelijk heeft hij dat niet gedaan. Het uitzicht op de dijk van Blankenberge is dan ook fantastisch mooi, nietwaar Michel?

Bio van Michel Van den Brande