.
Michel Van den Brande
zaterdag 10 augustus 2024

Michel Van den Brande haalt uit naar stad Blankenberge

Hij stapte al naar de rechtbank

De stad Blankenberge heeft Michel Van den Brande op zijn tenen getrapt en hoe.
Vorig jaar kreeg Van den Brande een aanslagbiljet van 12.500 voor een leegstaand pand waarvan hij eigenaar is. Van den Brande was het niet eens met de eis van de stad waar hij al jaren woont en schakelde een advocaat in. Dat dossier zou volgens Van den Brande op de rechtbank van Brugge liggen. Ondanks deze rechtszaak, blijft Van den Brande aanmaningen krijgen. De laatste dateert van zo'n twee maanden geleden. En nu komt het....

Afgelopen week kreeg Van den Brande een nieuw aanslagbiljet 'Belasting op de leegstand van woningen en gebouwen', maar deze keer bedraagt het bedrag 15.000 euro. Van den Brande begrijpt er niets van.

"Is toch niet meer normaal!! Ik koop het huis naast mijn cafe pand18 ergens in de loop van 2020 ,, de vorige eigenaar heeft daar zijn voeten aan geveegd en ik zou dat moeten betalen !! Toen ik eigenaar was geworden ben ik onmiddellijk begonnen met te renoveren, de beneden is verhuurd aan de uitbater van pand18,, de andere verdiepingen zijn gratis te beschikking gesteld van een jonge kunstenaar sasho ,, die jongen moest onmiddellijk zijn vorig pand verlaten omdat de huisbaas er zelf in kwam", schrijft Van den Brande.

Ondertussen is er inderdaad 2.500 euro bijgekomen, dat voor het extra jaar 'leegstand'. Van den Brande geeft de stad Blankenberge de raad om eens naar de verloedering te kijken. "Die laten jullie oogluikend toe, ben echt beschaamd in jullie plaats", besluit Van den Brande.

Bio van Michel Van den Brande