.
News Image

Michiel De Meyer breekt zijn neus

Acteur betrokken in zware botsing.


Hoeveel pech kunnen ze bij 40-45 nog hebben? Nadat enkele dagen geleden een voorstelling van de spektakel-musical tot drie keer toe werd stilgelegd omwille van een technisch probleem, speelde er zich zaterdag nog iets spectaculairs af in de backstage van het Pop-Up Theater in Puurs: acteur Michiel De Meyer brak zijn neus!



Gazet Van Antwerpen schrijft woensdag dat Michiel De Meyer afgelopen zaterdag bij een zware botsing betrokken was. Neen, niet met zijn wagen maar wel lichamelijk: De Meyer botste op een figurant. “Ik liep tijdens de voorstelling backstage tegen Staf, een van de figuranten in 40-45, aan”, vertelt Michiel in Gazet Van Antwerpen “Op een bepaald moment merkte ik dat ik te laat op mijn juiste positie dreigde aan te komen voor de volgende scène. Ik moest me haasten en liep snel in het donker, op de plaats waar gordijnen de zichtlijnen afsluiten voor het publiek. Staf kwam van de andere kant door dat gordijn gelopen. We botsten frontaal met volle snelheid op elkaar. Ik ging meteen tegen de grond en bloedde hevig.”



De acteur werd meteen verzorgd en vervangen door één van de aanwezige swings, dat zijn mensen die meerdere rollen hebben ingestudeerd voor momenten waarop één van de andere acteurs plots niet meer kan meespelen. Zowel Michiel als figurant Staf weten meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Bij Michiel werd een gebroken neus vastgesteld, de andere figurant heeft een hersenschudding opgelopen.



De kwetsuur van Michiel zorgt voor de nodige spanning bij de makers van 40-45 want vrijdag is het Rode Neuzen Dag en zou Michiel De Meyer Jonas Van Geel moeten vervangen. Of dat gaat lukken is echter nog niet zeker. “Mijn neus en oog zien nu blauw en paars. Woensdagochtend ga ik naar de neusspecialist, om te kijken of er niks scheef is gegaan. Eerder konden ze dat nog niet vaststellen omdat mijn neus helemaal gezwollen was. De zwelling is grotendeels weg, dus nu komt er duidelijkheid. Of ik woensdag speel, hangt af van de uitslag van het onderzoek.”




Bio van Michiel De Meyer

Meer Over:

Michiel De Meyer