.
Michiel De Meyer
dinsdag 23 augustus 2022

Michiel De Meyer: “Mijn werk kwam daar altijd boven”

Daar denkt hij nu anders over

Een kind zet je hele leven op zijn kop. Je hebt er ontzettend veel voor over, maar het is in het begin altijd even wennen dat er rekening moet worden gehouden met je zoon of dochter. Ook voor Michiel De Meyer en Line Ellegiers was het wennen.

Als papa kan Michiel nog niet veel doen bij de verzorging van hun kind, want door borstvoeding is de kleine Ramón vooral aangewezen op zijn mama. Maar ondanks dat draagt Michiel toch een grote verantwoordelijkheid voor zijn pasgeboren zoon.

“Ik heb mijn werk altijd boven mijn vrienden en familie geplaatst, omdat ik zeer ambitieus ben. Maar nu Ramón er is, wil ik ook vooral een goede papa zijn. Line en ik komen allebei uit een warm gezin met ouders die er veel waren. Ik wil er ook zijn voor mijn zoon”, klinkt het in Dag Allemaal.

Line en Michiel hebben allebei een job met heel onregelmatige uren en niet altijd even grote werkzekerheid. Bovendien bruisen de twee van de ambitie, waardoor er een evenwicht zal moeten worden gezocht.

“Laten we eerlijk zijn: als man is het gemakkelijk. Ik heb geen 9 maanden een kind moeten dragen, ik ben niet moeten stoppen met werken en ik moest niet bevallen waardoor ik weer een aantal maanden niet kan werken. We deden vaak auditie voor dezelfde productie, maar dat is voortaan niet meer zo evident.”

Bio van Line Ellegiers en Michiel De Meyer