.
Mieke
maandag 8 januari 2024

Mieke: “Dan kan ik niet meer stoppen”

Ze bleef maar schilderen

Toen de man van zangeres Mieke in het ziekenhuis lag met corona tijdens de pandemie mocht hij net zoals iedereen weinig tot geen bezoek ontvangen. Ook Mieke mocht amper op bezoek bij haar man.

Maar Mieke liet zich niet tegenhouden en zocht naar een oplossing. Zij registreerde zich als mantelzorger. Op die manier mocht ze wel bij hem op bezoek gaan.

“Ik ging dan 's middags of 's avonds langs, tegen etenstijd, en ik hielp Marc eten geven. Om mijn gedachten te verzetten, pakte ik 's avonds laat vaak nog mijn verf en penseel op. Soms kwam mijn zoon Bart, die naast ons woont, middenin de nacht bezorgd nog even langs om te zeggen: 'Ma, het is één uur, zou je niet beter stoppen met schilderen en in je bed kruipen?' Maar als ik eenmaal begin te schilderen, kan ik niet meer stoppen”, lacht Mieke in Primo.

Het leven van haar man Marc heeft aan een zijden draadje gehangen. Hij kroop door het oog van een naald. Gelukkig gaat het nu behoorlijk goed met hem.

“Hij lag dus negen weken in coma en volgens een ongeschreven regel komt één week coma overeen met één maand revalidatie. Hij kon zijn handen en vingers niet meer bewegen en heeft zelfs opnieuw moeten leren spreken. De dokters, kinesist en verpleging zeggen altijd dat het straf is als je weet van waar hij komt. Marc is inmiddels ook drie jaar ouder natuurlijk. Hij is minder mobiel dan vóór zijn coronabesmetting en heeft soms een rollator nodig om zich te verplaatsen. Op reis gaan zit er niet meer in, maar mentaal is Marc nog een kwieke veertiger. Ook zijn typische gevoel voor humor is hij nog lang niet kwijt. Gelukkig maar.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke