.
Mieke
dinsdag 16 januari 2024

Mieke: “Het leken wel kindertekeningen”

Sommige liggen in de vuilbak

Tijdens de pandemie enkele jaren geleden is Mieke volop aan het schilderen geslagen. Schilderen is natuurlijk heel leuk, maar je moet ook de nodige inspiratie hebben om mooie schilderijen te kunnen maken.

“Door te stelen met mijn ogen op YouTube en Pinterest en daar dan mijn eigen ding mee te doen. Ik schilder vooral bloemen en cirkels. Je moet me niet vragen om een mens of stilleven te schilderen. Laat staan een naaktportret. Wat ik jammer vind, is dat ik nooit kunstacademie gevolgd heb. Op school tekende ik nochtans graag, maar toen ik twaalf à dertien was, zei mijn lerares: 'Stop er maar mee, want je zal het nooit kunnen.' Die uitspraak was een kras op mijn ziel en zorgde wat voor onzekerheid”, zucht Mieke in Primo.

Wanneer Mieke nu naar haar eerste schilderijen kijkt, kan ze niet anders dan toegeven dat die eigenlijk niet zo heel goed zijn.

“Het leken wel kindertekeningen. Echt verschrikkelijk, hoor. En mijn omgeving bleef maar zeggen dat ik goed bezig was en dat mijn schilderijen mooi waren, maar dat was dus helemaal niet zo. Al die werken uit mijn beginperiode heb ik weggegeven en sommige heb ik zelfs kapotgeknipt en in de vuilnisbak gegooid.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke