.
Mieke
zondag 5 maart 2023

Mieke: “Ik had toen een zwaar auto-ongeluk”

Ze kwam er behoorlijk goed vanaf

Zangeres Mieke beseft heel goed dat ze haar carrière te danken heeft aan Pierre Kartner, die we allemaal kennen als Vader Abraham. Hij heeft de meeste van haar nummers geschreven en ze hoorden elkaar regelmatig.

“Ik zie hem echt als een vriend en hij heeft altijd goed voor mij gezorgd. Tussen m’n 16de en 18de verbleef ik vaak bij hem en z’n vrouw Annie in Breda. Zonder Pierre was ik misschien nooit beroepszangeres geworden”, vertelt Mieke in Dag Allemaal.

Al is er één nummer in het bijzonder dat Mieke altijd zal bijblijven en dat is ‘Engelbewaarder’. Dat doet haar terugdenken aan het zware auto-ongeluk dat ze heeft gehad toen ze pas haar rijbewijs had.

“Op een avond reed ik na een repetitie naar huis. Ik herinner me nog dat een truckchauffeur naar me keek en ik wijselijk mijn gordel omdeed. Ik nam de afrit in Geel, vijf kilometer verder viel ik achter het stuur in slaap. Ik botste tegen een boom, ging een paar keer overkop en raakte nog een tweede boom… Het was een zwaar auto-ongeluk.”

Mieke heeft heel veel geluk gehad en had niet zoveel toen ze uit het wrak werd gehaald. “Maar als ik mijn gordel niet had gedragen, was ik er misschien niet meer geweest. Na dat ongeluk kwam Pierre bij me thuis repeteren voor het album ‘Tussen dromen en ontwaken’. Hij zei me: ‘Je hebt een goeie engelbewaarder.’ Toen nam hij z’n gitaar en heeft hij dat liedje voor mij geschreven.”