.
Bandit en Mieke
vrijdag 5 januari 2024

Mieke: “Ik mocht hem één keer per week zien”

Er waren strenge regels

Tijdens de coronapandemie zijn er heel wat mensen die een nieuwe hobby hebben gevonden. Ook zangeres Mieke stortte zich op een nieuwe hobby nu ze niet meer kon zingen. Zij begon met schilderen.

Tijdens de pandemie had Mieke heel wat om zich zorgen over te maken. De man van de zangeres lag in het ziekenhuis met corona en zou daar maar liefst 9 maanden moeten blijven.

“Ik zat hier thuis in de winter alleen binnen. En schilderen of klodderen, hoe je het ook wil noemen, wilde ik al heel lang doen. Alsof het zo moest zijn, vond ik in mijn kast wat canvasdoeken en acrylverf - gekregen van fans -, die daar al jaren op mij lagen te wachten. Ik nam ze eindelijk vast, begon eraan en kon niet meer stoppen. Schilderen was een reddingsboei in barre tijden. Het schonk me rust en voldoening tussen al het piekeren door”, zegt Mieke in Primo.

Terwijl Mieke aan het schilderen was en haar gedachten eventjes probeerde uit te schakelen, lag haar man in het ziekenhuis te vechten voor zijn leven.

“Na een maand vroeg de anesthesist van de afdeling intensieve zorgen of ik Marc niet graag 'ns wilde bezoeken. Uiteraard. Maar volgens de regels, die toen nog heel strikt waren, mochten coronapatiënten geen bezoek ontvangen. Ik mocht één keer per week Marc zien, en dat heeft geduurd van oktober tot januari. Op zijn verjaardag kon Marc eindelijk overgeplaatst worden van de intensive care naar de reguliere longafdeling.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke