.
Mieke
donderdag 2 maart 2023

Mieke: “Ik vind het jammer dat ik geen afscheid heb kunnen nemen”

Ze heeft veel aan hem te danken

Dat we in Vlaanderen kunnen genieten van de muziek van een zangeres als Mieke hebben we allemaal te danken aan Pierre Kartner, ook wel beter bekend als Vader Abraham. Mieke was amper 16 toen ze samen een nummer uitbrachten. Het begin van een mooie carrière.

“In september 2021 hoorde ik Pierre voor het laatst. Hij belde me om te zeggen dat hij niet te gast kon zijn in mijn show ‘Mieke & Friends’. ‘Oh meiske, ik heb pijn in m’n rug. Het gaat echt niet lukken. Maar ik wist ook dat Pierre niet thuisblijft voor een beetje rugpijn”, klinkt het in Dag Allemaal.

Mieke wist dat er meer aan de hand was en Pierre vertelde haar dan ook een stukje meer van het verhaal, zonder te veel in detail te treden.

“Hij zei: ‘Het is moeilijk.’ Toen ik vroeg of de dokters hem konden helpen, antwoordde hij: ‘Het is te ingrijpend, daar kan ik nu niets over vertellen. Je hoort het wel. Is het niet via mij, dan via mijn zoon Walter.’ Nadien bleek dat gesprek ons afscheid.”

Mieke heeft nadien via de pers vernomen dat hij botkanker zou hebben gehad en dat hij het laatste jaar niet meer buitenkwam. “Hij belde me niet meer, terwijl we elkaar daarvoor wekelijks hoorden. Toen mijn man Marc in het ziekenhuis belande, belde Pierre me elke dag op om me moed in te spreken. Dat ik hem niet meer hoorde en geen echt afscheid heb kunnen nemen, daar heb ik het moeilijk mee. Hij was al begraven voor iemand wist dat hij overleden was. Wellicht wilde hij het zo.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke