.
Mieke
vrijdag 11 augustus 2023

Mieke: “Jammer dat het dan pas bekend werd”

Ze heeft geen afscheid kunnen nemen

Nu is het vooral Marco Schuitmaker die een hit scoort met ‘Engelbewaarder’, maar daarvoor was het zangeres Mieke die er een grote hit mee haalde. Marco maakte revival met het nummer net in het jaar dat Pierre Kartner, de schrijver van het nummer overleed.


“We hadden het laatste jaar niet echt meer contact. Pierre had zich teruggetrokken. Een jaar voor zijn overlijden heb ik wel nog een telefoontje gekregen van hem, wat achteraf gezien een afscheidstelefoontje is geweest. Normaal ging hij komen optreden tijdens ‘Mieke & Friends’, maar hij belde af”, begint Mieke in Gazet van Antwerpen.


Wat hij toen precies mankeerde wilde hij niet aan Mieke vertellen. En Mieke vindt het bijzonder jammer dat zijn familie zijn overlijden pas bekend heeft gemaakt als hij al was begraven.


“Zijn zoon heeft achteraf verteld dat hij aan botkanker was overleden. Pierre had al jaren last van zijn rug en benen. Blijkbaar was het al helemaal uitgezaaid. Het is moeilijk als je niet echt afscheid kan nemen. Zijn vrouw is drie maanden later op dezelfde manier heengegaan.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke