.
Mieke
donderdag 9 maart 2023

Mieke: “Ons leven is ingrijpend veranderd”

Maar ze blijft het positief zien.

Heel wat jaren geleden bracht zangeres Mieke het nummer ‘Engelbewaarder’ uit. Het is een nummer dat Pierre Kartner voor haar had geschreven en dat nu opnieuw is uitgebracht in een versie van Marco Schuitmaker.

“Die Nederlandse jongen heeft er een beat onder gezet, een carnavalsdreun. IK ben er niet zot van, maar in Nederland slaat het aan. Ach ja, ‘Engelbewaarder’ zal toch altijd een nummer van mij blijven”, glimlacht Mieke in Dag Allemaal.

Mieke weet niet of ze in ‘engelbewaarders’ moet geloven, maar het zou zomaar kunnen dat er toch eentje in haar leven is. Eentje die haar man Marc wist te beschermen toen hij besmet raakte met covid.

“Marc is door het oog van de naald gekropen. In oktober 2020 kreeg hij evenwichtsstoornissen en viel hij geregeld. Ik dacht dat het weer een hersenbloeding was, dus brachten we hem naar de spoed; Later bleek dat hij covid had en dat z’n longen waren aangetast. Uiteindelijk werd hij 9 weken in coma gehouden.”

Dat Marc het heeft overleefd is bijna een wonder te noemen. Maar Mieke is blij dat haar man er nog altijd is. “Marc kon niks meer toen hij uit het ziekenhuis kwam en krijgt nu nog altijd vijf keer per week kine. Zelfstandig wandelen kan hij niet meer en ook praten heeft hij opnieuw moeten leren. Corona heeft ons leven wel erg ingrijpend veranderd. Maar ik blijf glimlachen, ook als het moeilijk gaat.”

Bio van Mieke

Meer Over:

Mieke