.
Miguel Wiels
woensdag 10 mei 2023

Miguel Wiels: “Ik had er toen geen zin in” 

Hij was al eens gevraagd 

Wie had ooit durven denken dat die schattige Champignon uit ‘The Masked Singer’ niemand minder dan Miguel Wiels zou zijn.

Het pak won aan enorme populariteit na zijn eerste optreden en Wiels zelf had nooit durven denken dat Champignon zo populair zou worden. Dat Champignon altijd vrolijk was, was in groot contrast met Miguel zelf op bepaalde momenten.

“Zelfs als ik slechtgezind in dat pak me stond af te vragen: ‘gaat dat hier nog lang duren’, was iedereen rond mij vertederd ‘ooooh’ en ‘aaaah’ aan het roepen”, lacht Miguel in Dag Allemaal.

Dat Champignon geen zanger was, dat was duidelijk. Miguel had dus niets te winnen of te verliezen. “Het was voor mij überhaupt een verrassing dat ik gevraagd werd. Vorig jaar had ik er geen zin in, maar toen ze opnieuw belden, heb ik zonder veel nadenken toegezegd voor een test.”

Free Souffriau, de vrouw van Miguel was in elk geval erg verbaasd dat hij aan het programma wou meedoen. Miguel haat immers verkleedfeestjes. “Maar op een of andere manier had ik goesting om mee te doen. De grootste motivatie waren mijn kinderen. Vooral mijn dochter Lola is een grote fan. Ik had het gevoel dat als ik hieraan meedeed, ze mij een beetje cooler zou vinden.”

Bio van Miguel Wiels