.
Free Souffriau, Miguel Wiels en zijn ouders op 30 jaar Miguel Wiels
dinsdag 2 mei 2023

Miguel Wiels na overlijden van zijn vader: "Wat sta ik hier te doen?"

Miguel Wiels ervaarde extreme emoties.

Volgende week is het tien jaar geleden dat Miguel Wiels in Gent een feestje gaf om zijn 30-jarig jubileum als artiest te vieren. Deze keer viel er nog geen uitnodiging in onze mailbox om de 40ste verjaardag van de artiest Miguel Wiels te vieren, maar de kans is klein dat Miguel dat jubileum zal vieren.

Enkele maanden geleden moest Miguel namelijk afscheid nemen van zijn vader Hugo die helaas overleed. Dat was in de periode dat de opnames voor ‘The Masked Singer’ bezig waren.

“In de week dat je vader begraven wordt, vrolijk op een podium staan huppelen in dat Champignon-pak, dat viel me zwaar”, vertelt Miguel deze week in Dag Allemaal.

“Ik had net een begrafenis geregeld en moest naar de opnamen vertrekken, en ik kon daar niks over zeggen aan mijn dichte familie, zelfs niet aan mijn moeder… Dat was moeilijk”, geeft Miguel Wiels in het weekblad toe.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik een moment heb gehad dat ik als Champignon klaarstond om te zingen, maar dacht: man, mijn papa is net dood, wat sta ik hier eigenlijk in godsnaam in dit onnozele pak te doen? Ik voelde duidelijk: dit is mijn vak niet. Ik ben pianist, ik doe hier enkel aan mee voor de fun. Maar als je in rouw bent, voelt dat wrang aan. Ergens hielp het ook wel om mijn zinnen te verzetten”, besluit Miguel Wiels in Dag Allemaal.

Bio van Miguel Wiels