.
Miguel Wiels
vrijdag 11 februari 2022

Miguel Wiels steunt de cultuursector met 24 uur live muziek: “Er is niet zoveel veranderd”

Hij toont veel begrip

In 2021 startte muzikant Miguel Wiels met een bijzonder concept. 24 uur lang live muziek spelen in het Sportpaleis van Antwerpen, in het gezelschap van meer dan 100 artiesten. En ook in 2022 deed hij dat opnieuw. In januari trok hij terug met zijn liveband naar het Sportpaleis en kwamen er meer dan 100 artiesten optreden.

“We mogen dan wel optreden voor een beperkt publiek van maximum 200 mensen, voor de rest worden onze activiteiten nog voor een groot stuk ingeperkt. Ik merk dat heel veel mensen in mijn vak, en dan heb ik het vooral over mensen achter de schermen, het nog steeds heel erg zwaar hebben”, luidt het bij Miguel in Story.

En we kunnen Miguel alleen maar gelijk geven. Optredens voor het grote publiek zijn weggevallen en ze zijn niet rendabel met een klein, beperkt publiek. “Op dat vlak verschilt de situatie dus niet zo veel van die van vorig jaar. Laat dit duidelijk zijn: we zitten allemaal in een sector waar de klappen vallen. Het is geen kritiek op de politiek, want ik begrijp dat het voor hen ook niet simpel is om elke dag de juiste beslissingen te nemen. Ik verwijt niemand iets, maar ik hoop dat het snel achter de rug is.”

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels