.
Miguel Wiels
vrijdag 5 april 2024

Miguel Wiels: “We voelden dat ze het niet meer kon verwerken”

Maar hij wist niet dat ze zo diep zat

Woensdag was de laatste aflevering van ‘Ik Vraag Het Aan’ te zien op VRT 1. In die aflevering was ook Miguel Wiels te gast. Hij vroeg een nummer aan die hem doet herinneren aan de overleden zangeres Yasmine.

Dat doet hij ook meteen met een nummer van de zangeres zelf ‘Ik was zo graag bij jou gebleven’. Yasmine en Miguel hebben vaak met elkaar samengewerkt, maar de pianist wist niet dat ze zo diep zat.

“Ik heb al veel televisieproducties gedaan, maar die ploeg was enorm hecht. Los van het feit dat we collega's waren, vroegen we vaak ook oprecht aan elkaar hoe het ging. We hadden met die vrienden ergens wel door dat het met Hilde heel slecht ging. We deden allemaal ons best om haar op te vangen, want alles zat bij haar gigantisch tegen. We voelden dat zij dat niet meer kon verwerken. Ik heb de laatste weken van haar leven van heel dichtbij meegemaakt, maar dat ze zo diep zat, dat wist ik niet”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Had Miguel nu geweten, wat hij toen niet wist, dan had hij geen moment van haar zijde geweken. Niemand was helaas op de hoogte van haar plannen.

“Ik heb op woensdag, de dag voor ze stierf, nog ge-sms't met haar”, zegt Miguel nog steeds geëmotioneerd door haar dood.