.
News Image

Mijn Pop-uprestaurant: Guus en Dries

Guus en Dries tonen wat ze kunnen in 'Mijn Pop-uprestaurant.
Guus (27) en Dries (34) troffen elkaar in een bruin eetcafé in Antwerpen. Twee jaar lang hebben ze als een perfect geoliede machine de boel draaiende gehouden, Dries in de zaal en Guus in de keuken. Opmerkelijk dat deze twee ambitieuze heren elkaar tegenkwamen in Antwerpen, want hun oorsprong ligt in de uithoeken van ons land. Dries, afkomstig uit de Westhoek, en Guus uit het Limburgse Lanaken hebben één gemeenschappelijk passie: de horeca.

Dries is een geboren maître d’hôtel en Guus verdiende zijn strepen in verschillende restaurants. Zowel professioneel als persoonlijk vullen ze elkaar perfect aan. Guus is een bevlogen, maar eerder stille werkkracht binnen de keukenbrigade en de mondige Dries neemt op een vlotte, daadkrachtige manier de leiding van de zaak. “Ik heb enorm veel bewondering voor de creaties die Guus snel op een bord kan toveren”, vertelt Dries. “Je voelt in zijn gerechten de passie voor zijn stiel. Ik ben er zeker van dat de mensen dat proeven!” Ook Guus kijkt enthousiast uit naar de samenwerking: “Ik werk al jaren met klassieke producten en probeer daar een eigen twist aan te geven. Ik vind het altijd bijzonder fijn als Dries met de woorden ‘complimenten aan de chef’ terugkomt van de zaal. Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Mijn Pop-uprestaurant!: vanaf maart 2015 terug bij VTM