.
News Image

Mijn Pop-uprestaurant: Lieve en Mieke

Twee goedlachse zussen gooien hun charmes in de strijd...
De twee goedlachse zussen Lieve (24) en Mieke (32) trekken de kaart van de Afro-Amerikaanse Soulfood keuken. Logisch, want deze dames vertegenwoordigen verschillende werelddelen. Verwekt door een Belgische vader en een Afrikaanse moeder, opgegroeid in Brugge en ondertussen geland in Antwerpen. Honderd procent overtuigd om samen een eigen horecazaak uit de grond te stampen. Lieve studeerde journalistiek en werkt nu haar laatste jaar internationale politiek af, Mieke is al enkele jaren actief in de horeca- en evenementenwereld.

In hun restaurant willen de zussen de keuken brengen waarmee ze opgegroeid zijn. Als kind roerden ze al in de potten van mama en zo leerden ze koken. “Bij ons was eten echt heel belangrijk”, vertelt Lieve. “Nog altijd trouwens. We zijn altijd bezig met eten en koken, thuis én op reis.” Mieke & Lieve reizen veel en vaak naar de Verenigde Staten aangezien hun zus in LA woont. In de VS kwamen ze nog meer in contact met de Southern Style Kitchen en nu willen ze heel graag lekkere soulfood naar België brengen. “We willen een melting pot brengen”, verduidelijkt Mieke. “Verschillende kleuren, geuren, smaken, gerechten van verschillende culturen vermengen tot een heerlijk gerecht.” Op hun exotische kaart dus zoete aardappels, gekruide kip, stoofpotjes met een portie pit én een flinke korrel passie.

Mijn Pop-uprestaurant!: vanaf maart 2015 terug bij VTM.