.
Milow
maandag 1 mei 2023

Milow: “Eindelijk gebeurde het”

Hij was al behoorlijk oud

Milow heeft nooit alles in de schoot geworpen gekregen. Hij heeft moeten knokken om te bereiken wat hij nu heeft. Het ging niet allemaal vanzelf.

“Ik was 26 toen het eindelijk gebeurde. Dat is jong in vergelijking met Triggerfinger of Spinvis. Maar er zijn ook artiesten die veel vroeger doorbreken. In 2008 wilde ik internationaal gaan, maar ik had wéér pech: de financiële crisis barstte los en ik moest opnieuw m’n eigen weg zoeken”, blikt Milow terug in Humo.

Maar Milow nam het heft in eigen handen en nam zelf contact op met buitenlandse platenfirma’s en ging dan ook zelf naar alle meetings.

“In 2009 keerde het tij, en sindsdien doe ik het ook goed in Europa. Dan is het natuurlijk belachelijk te beweren dat ik nog steeds een underdog ben. Maar dat trekje blijft wel in mij zitten: ‘Niemand gelooft in mij? Oké, dan zal ik jullie het tegendeel bewijzen.”

Maar dat bekend zijn heeft ook zo zijn nadelen. Zo pakte Het Laatste Nieuws in 2017 uit met de kostprijs van Milows villa in Venice Beach. “Aangezien ik een controlefreak ben die erg op z’n privacy is gesteld: vrij vervelend. De Los Angeles Times had dat bedrag gepubliceerd, maar ik had niet verwacht dat de Belgische pers het zou oppikken. Toch ben ik er trots op dat ik dat huis heb kunnen kopen met de inkomsten van mijn muziek.”