.
Niels Destadsbader
vrijdag 16 april 2021

Muziekproducer: “Het draait al niet meer enkel om de stem in The Voice”

"Met de huidige technieken hóef je zelfs niet de beste stem te hebben."

Verrassing alom toen Niels Destadsbader de valse noten van posterboy Tobe negeerde en de West-Vlaming alsnog mee nam naar de volgende ronde van The Voice. Niels geneerde zich niet om daarvoor twee veel beter presterende kandidaten uit zijn team te bonjouren. Draait The Voice dan toch niet langer om de stem?

Dag Allemaal laat gewezen muziekproducer Adriaan Van Landschoot aan het woord: “Je zou kunnen zeggen dat het niet eerlijk is dat een slechtere kandidaat de voorkeur krijgt op een betere, maar het draait zelfs in ‘The Voice’ toch allang niet meer enkel om de stem”, benadrukt Van Landschoot.

Ook in The Voice van Vlaanderen draait het ondertussen veel meer om het totaalpakket waarbij de looks en de x-factor een rol spelen. Al bewees Ibe vorig jaar nog dat talent en een prachtige stem voldoende kúnnen zijn.

Maar volgens Van Landschoot is het evenmin noodzakelijk om de beste stem te laten zegevieren: “Met de huidige technieken hóef je zelfs niet de beste stem te hebben, zolang je sound maar uniek is.”