.
News Image

Nasrien Cnops openhartig over psychiatrisch verleden

Nasrien heeft een nieuw doel in haar leven.


Recent schreef Nasrien Cnops het boek “Ik tegen de rest”. Met haar getuigenis wil Cnops lotgenoten helpen de demonen in hun hoofd te verdrijven en depressie bespreekbaar te maken.'Want als ik het kan, kan iedereen het'.



Na haar eerder korte carrière bij MNM zakte ze diep weg. In Story vertelt Nasrien dat ze drie maanden lang in haar bed lag en er amper uit kwam. Nasrien kan moeilijk om met negatieve commentaren en dat is een gevolg van wat er in haar jeugd gebeurd is. “Als kind werd ik gepest met mijn lengte, op mijn elfde was ik al 1m78. Ik werd een `giraf ' genoemd en kreeg te horen dat niemand verliefd op me zou worden. Die pesterijen zijn altijd ergens blijven hangen.”

Nasrien sloot zich in haar eigen huis op, haar mama kwam elke dag eten voor de deur zetten maar dat daar kwam Nasrien niet aan. Nasrien verloor 14 kilo en functioneerde niet meer normaal. Op een bepaald ogenblik heeft ze toch professionele hulp gezocht en kreeg ze Xanax voorgeschreven om haar emotionele buien te verminderen. “Ik heb nooit gezegd dat ik me van kant zou maken, maar ik dronk wel alcohol in combinatie met antidepressiva, en ik reed vaak onder invloed. Het interesseerde me niet meer. Soms dacht ik: `Als ik nu eens mijn stuur naar rechts zou draaien...'” Dankzij haar mama is Nasrien in de psychiatrie opgenomen. Daar gingen haar ogen open. “Ik hoorde schrijnende verhalen van alcohol- en drugsverslaafden en mensen zonder geld of familie. Dat deed me beseffen dat ik eigenlijk geen reden had om ongelukkig te zijn.”



Op een bepaald ogenblik kwam Nasrien haar huidige vriend Dries tegen. Van Dries kreeg Nasrien alle steun die ze nodig had. Ondertussen zijn Nasrien en Dries twee jaar samen. Het liefste wat Nasrien wil is trouwen met Dries. Liefst op 8/8/2020, de 40ste huwelijksverjaardag van haar ouders. Nasrien wacht ongeduldig op een huwelijksaanzoek maar Dries heeft nog tijd. Maar ook geen zee van tijd meer... wat Nasrien betreft mag dat huwelijksaanzoek er snel komen.