.
Natalia
zondag 19 november 2023

Natalia misbruikt in internetfraude

Het is een gekend fenomeen

We zien ze wel vaker passeren: de berichten waarbij BV’s geboeid worden weggedragen door de politie, of waarbij een BV een groot geheim heeft onthuld tijdens een of ander tv-programma.

Allemaal grote onzin natuurlijk. Die advertenties zijn nep en worden gemaakt om zoveel mogelijk mensen op te lichten. Jammer genoeg trappen sommige mensen daar nog altijd in, ondanks de vele waarschuwingen.

Ook Natalia is nog eens het slachtoffer geworden van zo’n nep-advertenties. Nee, ze is niet zelf in de val getrapt, maar haar gezicht wordt wel gebruikt voor zo’n advertentie. Haar manager Stijn Peeters reageert in Tv Familie.

“Toch geloven wij - onze artiesten en ikzelf - dat het overgrote deel van de mensen slim genoeg is om zulke nepberichten niet als waarheid te aanzien. Daar hopen we alleszins op. Die berichten zien er ook vaak erbarmelijk slecht gemaakt uit, met tikfouten en dergelijke. Ook dat 'artikel' waarin Natalia geboeid wordt weggeleid, zullen mensen normaal gezien wel als fake beschouwen. Telkens als wij zo'n bericht of advertentie spotten, rapporteren we dit bij het socialemediakanaal in kwestie.”

Helaas is er voor de rest weinig aan te doen. Ook wij kunnen alleen nog maar eens extra waarschuwen. Klik zo weinig mogelijk op dat soort nepadvertenties. Ze zijn heel makkelijk te herkennen aan de vele schrijffouten en de onrealistische foto’s. Geef ook nooit je bankgegevens en andere belangrijke privé-informatie. Is het toch gebeurd? Bel dan zo snel mogelijk cardstop.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Natalia

Meer Over:

Natalia