.
Nathalie Meskens
dinsdag 26 december 2023

Nathalie Meskens: “Je bent daar als moeder extra gevoelig voor”

Ze moest haar tranen bedwingen

Op 1 januari 2024 gaat ‘Een Echte Job’ opnieuw van start met een derde seizoen. In dat seizoen zien we onder andere Nathalie Meskens haar eerste stappen in de zorg zetten. En dat vond ze heel spannend.

“Ik sta altijd open voor nieuwe dingen die op mijn pad komen. Ik heb dat, denk ik, al bewezen in mijn leven. Ik heb restaurants gehad en kookboeken geschreven. Ik heb zoveel zaken gedaan die niets met de media te maken hebben. Ik ben sowieso een avonturier. Een maand meedraaien in de zorgsector was leerrijk, indrukwekkend, en pittig. Ik vond het emotioneel. Ik heb als ambassadrice van Cunina al schrijnende situaties gezien, maar dit is toch het heftigste wat ik in mijn leven heb meegemaakt”, zegt ze in Dag Allemaal.

Nathalie kwam op de afdeling kinderoncologie terecht. En dat was behoorlijk heftig. Als mama zoveel kindjes zien lijden, dat is geen pretje.

“Als moeder ben je daar extra gevoelig voor. Ik wou niet de hele tijd staan blèten in aanwezigheid van die kinderen of hun ouders. Soms kan je dat niet inhouden, maar ik heb dat wel echt geprobeerd. Er liggen daar baby's, kinderen en tieners - hoe oneerlijk is dat? Ik voelde mij soms zo nutteloos, omdat ik er niet voor kon zorgen dat die kinderen genazen. Dat ik niet gewoon mijn toverstaf kon bovenhalen... zo frustrerend. Kan ik nu echt niets doen, dacht ik dan. De dingen die ik geleerd heb als stagiaire uiteraard wel, maar echt een verschil maken wat dood en leven betreft, dat gaat niet.”

Bio van Nathalie Meskens