.
Nick Laenen en Christophe Ramont uit Blind Getrouwd
maandag 19 februari 2024

Nick Laenen: “Dat was een koude douche”

Hij was er niet goed van

Het huwelijk van Nick Laenen en Christophe Ramont bleef jammer genoeg niet duren na ‘Blind Getrouwd’. Toch vond Nick nadien wel de liefde en is hij al twee jaar samen met zijn partner. De twee hebben een grote kinderwens.

“Zoiets bespreek je natuurlijk niet op de eerste date. Ik heb dat pas na een paar maanden benoemd. Gelukkig was hij meteen enthousiast, hij wil ook graag een kind. We zijn nu stilletjesaan beginnen te kijken, want mijn leeftijd speelt een belangrijke rol. Zeker als je kijkt hoeveel tijd zo'n adoptieprocedure in beslag neemt”, zegt Nick in Dag Allemaal.

Zo’n adoptieprocedure is niet niks. Het duurt maar liefst 10 jaar voor de procedure rond is. En dat allemaal zodat je niet op je 60 jaar een kind zou gaan adopteren.

“Wij zijn vorig jaar naar de infoavond over adoptie geweest. Dat was een koude douche, ik ben daar twee weken superslecht van geweest. De eerste zes jaar word je gescreend: er zijn gesprekken met jou, je familie en je omgeving, ze kijken naar je financiële situatie, je moet psychologische tests doen... Pas dan kom je op de wachtlijst, en dan kan het nog jaren duren. Ik begrijp dat ze een goeie screening doen, maar je kan toch ook weten hoe iemand in elkaar zit in twee jaar tijd?”

Bio van Nick Laenen en Christophe Ramont