.
Nick Laenen uit Blind Getrouwd
maandag 22 januari 2024

Nick Laenen: “Dit bracht ons mentale rust”

Ze geven niet op

Als twee mannen een kinderwens hebben, dan is dat vaak een procedure van lange adem. Of ze moeten veel geduld hebben en een heuse adoptieprocedure doorlopen, of ze moeten opzoek naar een draagmoeder en eiceldonor.

Dat is natuurlijk allemaal niet op 1,2,3 geregeld. Toch brengt het Nick Laenen, bekend van ‘Blind Getrouwd’ en zijn vriend mentale rust dat er oplossingen zijn voor koppels van hetzelfde geslacht die een kinderwens hebben.

Het koppel zag af van het adoptie en besloot zich te informeren over het draagmoederschap. Hier duren de wachttijden gelukkig geen decennium.

“Het feit dat we weten dat deze optie bestaat en dat de wachttijden hiervoor geen decennium duren, heeft ons mentale rust gegeven. We hebben het nog niet in gang gestoken, maar dat de mogelijkheid er is, geeft een beter gevoel. Er is dus nog geen datum vastgelegd, maar we willen natuurlijk niet wachten tot we heel oud zijn. Het zou ook fijn zijn als mijn grootouders en onze vrienden nog kunnen delen in ons geluk”, begint Nick in Maison Slash.

Dat sommige landen het zo moeilijk maken om een kindje te adopteren, dat vind Nick jammer en daar heeft hij het moeilijk mee.

“Ik hoop dat België nog stappen kan zetten. Vroeger heb ik nog gewerkt met geplaatste jongeren. Dan zie je sommige mensen het ene kind na het andere maken waar ze niet voor kunnen zorgen en dat naar instellingen moet. “

Bio van Nick Laenen