.
Nick Laenen uit Blind Getrouwd
donderdag 18 januari 2024

Nick Laenen koestert kinderwens maar krijgt koude douche

Het duurt jaren

Enkele jaren geleden nam Nick Laenen deel aan ‘Blind Getrouwd’ en werd hij gekoppeld aan Christophe Ramont. De twee bleven niet samen en er kwam een nieuwe liefde in het leven van Nick.

De twee zijn al een tijdje samen en de twee koesteren een enorme kinderwens. Voor twee mannen is dat jammer genoeg niet zo evident en dus moesten ze opzoek naar een oplossing

“Zo lang ik me kan herinneren, heb ik geweten dat ik graag kinderen wilde. Anderzijds wist ik ook al op jonge leeftijd dat ik op mannen val. Als tiener hoorde ik soms in mijn familie hoe ik later toch zo’n toffe papa zou worden, omdat ik zo’n leuke neef was. Toen ik 17 jaar was, schreef ik al een artikel dat deze tegenstelling voor mij het allermoeilijkste is het vallen op mannen. Dat er geen natuurlijke kans is om papa te worden”, vertelt Nick aan Maison Slash.

Nick wordt vaak geconfronteerd met koppels die praten over kinderen en het stichten va n een gezin. En dat wakkert zijn kinderwens ook steeds meer aan.

Het koppel ondernam al enkele stappen en zo wilden ze misschien graag een kind adopteren. Maar helaas draaide dat uit op een koude douche. De wachttijd voor een adoptie bedraagt zo’n tien jaar en zolang wil Nick niet wachten.

“Mijn vriend zegt dat er geen problemen bestaan, alleen maar oplossingen. Daarom dat wij nu kijken naar draagmoederschap. Ook dat is in België niet vanzelfsprekend, omdat het wettelijk niet geregeld is en er veel onzekerheid is voor de wensouders. Je moet ook zelf op zoek naar een draagmoeder én een eiceldonor. Dat moeten twee verschillende personen zijn. Er zijn ook regels en voorwaarden aan verbonden wie dat mag doen. De draagmoeder kan in België op het laatste moment ook alsnog beslissen om het kind te behouden. Het draagmoederschap mag in België ook niet commercieel zijn. Je mag niemand betalen om voor de wensouders het kind te dragen. Dat maakt het dus niet eenvoudig om het hier te realiseren.”

Bio van Nick Laenen en Christophe Ramont