.
Nicky Vankets
zaterdag 4 maart 2023

Nicky Vankets: “Ze wilden alleen nog kleren van Vankets dragen”

Iedereen wilde een outfit van Nicky

Herinneren jullie je de trouwjurk van Anouk Matton nog? Die jurk werd speciaal ontworpen door de bekende ontwerper Nicky Vankets. Het ontwerpen van haar trouwjurk kwam op het ideale moment voor Nicky, want het ging allemaal niet zoals het moest gaan.

“Dat huwelijk zorgde voor een kentering na een moeilijke periode. Ik heb bekend Vlaanderen gemist, maar ik denk dat de BV’s mij ook gemist hebben. Ateliers die in eigen land produceren en kort op de bal kunnen spelen, zijn niet dik gezaaid. Een week voor een tv-show moet je geen jurk meer in het buitenland bestellen”, zegt Nicky in Tv Familie.

In tussentijds heeft Atelier ExC haar opmars gemaakt op de markt van de ontwerpers en werden zij de leverancier van feestjurken aan BV’s. Je zou wel kunnen stellen dat Nicky Vankets en ontwerper Ebru Sari concurrenten zijn.

Maar zo ziet Nicky het liever niet. “Ik zie Ebru en mezelf eerder als collega’s. We liken ook elkaars foto’s en ontwerpen. De zon schijnt voor iedereen. Laat ons het nu niet moeilijker maken dan het al is? De klant kiest uiteindelijk toch zelf waar hij/zij koopt.”

Amper dertien jaar was Nicky toen hij kleding begon te ontwerpen voor zijn eerste klant: Zohra van 2Fabiola. “Daarna volgden nog Milk Inc, Kate Ryan en de hele Vlaamse dancewereld. Nadien volgenden ook de missen en omroepsters. Het leek alsof bekend Vlaanderen alleen nog kleren van Nicky Vankets wilde dragen.”