.
Nicolas Caeyers
maandag 9 oktober 2023

Nicolas Caeyers voor correctionele rechtbank wegens verkrachting minderjarigen

Einde carrière Nicolas Caeyers?

Ongeloof toen wij afgelopen nacht Het Laatste Nieuws doorbladerden. "Influencer en acteur Nicolas Caeyers (31) beschuldigd van verkrachting minderjarigen - Slachtoffer van 13 haalde hij op school af voor 'date'" was de titel van een artikel dat meteen onze aandacht trok.

Nicolas Caeyers? De acteur die afgelopen weekend nog met Jamie-Lee Six in 'The Big Bang' op VTM te zien was? Ja, die Nicolas Caeyers. Dezelfde Caeyers die vele jaren geleden in onder andere 'Wittekerke' te zien was, deelnam aan 'Eurosong For Kids', in 'Galaxy Park' een hoofdrol scoorde en mogelijk één van de grote voorbeelden van menig kind was.

Nu moet je weten dat Caeyers maandagochtend voor de correctionele rechtbank verschijnt. Dat betekent dus dat het onderzoek al enige tijd is afgerond. Caeyers moet zich gaan verantwoorden voor het misbruik van tieners die jonger waren dan 15 jaar. Die werden door Caeyers via de sociale media gecontacteerd. Sommigen gingen daarop in. Bepaalde handelingen dateren al van 9 jaar geleden. Welke handelingen? Caeyers en zijn dates zouden seks gehad hebben.
Vorig jaar stapte één van de slachtoffers naar de politie, er werd een onderzoek geopend en daarbij kwamen de namen van meerdere slachtoffers naar boven. Twee van hen hebben een klacht ingediend tegen Caeyers.

De correctionele rechtbank zal nu oordelen over het feit dat Caeyers zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting of niet. Bepaalde handelingen zou Caeyers volgens Het Laatste Nieuws bekend hebben.

De tv-zenders die Caeyers de afgelopen maanden nog opvoerden, waren op de hoogte van de beschuldigingen. Maar omdat de programma's waarin hij zat - onder andere 'Junior Bake Off' en 'The Big Bang' al waren opgenomen, besloten de tv-zenders die programma's toch uit te zenden.