.
Nicolas De Bruyn, Sarah en dochter Elisabeth uit The Sky Is The Limit
zondag 12 maart 2023

Nicolas De Bruyn uit ‘The Sky Is The Limit’: “Ze loopt elke keer hersenschade op”

Maar ze krijgt nu goede medicatie

Het zijn bange tijden geweest voor Nicolas De Bruyn en zijn verloofde Sarah. Hun pasgeboren dochtertje Elisabeth had last van stuiptrekkingen en het koppel kreeg te horen dat ze last heeft van infantiele spasmen, een zeldzame vorm van epilepsie bij kinderen.

Gelukkig kregen Nicolas en Sarah de diagnose heel snel en waren ze er vroeg bij. “Veel baby’s krijgen eerst een verkeerde diagnose en dan duurt het vaak maanden tot ze de juiste medicatie krijgen toegediend. Wij zijn er gelukkig snel bij en Elisabeth reageert goed op haar medicatie”, vertelt Nicolas in Dag Allemaal.

Bij drie op de vier baby’s met die aandoening stopt de mentale ontwikkeling. En dat boezemt het koppel toch wel wat angst in.

“Elisabeth reageert goed op haar medicatie dus we hopen dat ze er door raakt. Mijn hart brak toen ik haar in het ziekenhuis zag liggen met een dubbel infuus. Ze kreeg een lumbaalpunctie om hersenvocht af te nemen en er moest meermaals bloed geprikt worden, wat niet simpel is met die superfijne adertjes.”

Voorlopig lijken de aanvallen gestopt en het koppel hoopt dat het zo blijft. “Volgens de dokter heeft ze geen pijn tijdens zo’n aanval, maar ze loopt dan wel telkens hersenschade op. Nu maar hopen dat ze de komende maanden goed blijft reageren op haar medicatie en ze er gezond en wel bovenop raakt.”