.
Factor 4
maandag 9 mei 2022

Niels William en Miguel Wiels lanceren nieuwe groep Factor 4

Nieuwe popgroep wil de jeugd doen smeren...

Factor 4 is een nieuwe vrolijke popgroep en het geesteskind van Miguel Wiels en William Vaesen. Wiels en Vaesen gingen in Vlaanderen de voorbije maanden op zoek naar talent en kozen vier getalenteerde jonge artiesten voor een groep die bestaat uit twee jongens en twee meisjes. Met 'Smeerweer' leveren ze een eigentijds klinkende popsong af die ingezet wordt door de Vlaamse overheid voor de 'Smeerweer'-campagne waarbij jongeren worden opgeroepen om zich beter te beschermen tegen UV-stralen.

Miguel Wiels: "William en ik zijn vrienden sinds we pakweg 16 jaar waren en stonden samen aan de wieg van K3. We botsten tijdens onze verschillende activiteiten regelmatig op jonge mensen met bakken talent dus het lag voor de hand dat we daar vroeg of laat eens iets mee zouden doen. Het is een catchy nummer dat na één keer te horen niet meer uit je hoofd geraakt , perfect om de juiste toon te zetten voor de aankomende zomermaanden. Factor 4 is geen gelegenheidsgroepje maar is vastberaden haar plek in de Vlaamse muziekwereld de komende maanden te veroveren."

William Vaesen: 'Voor Factur 4 schreven we een auditie uit zowel voor mensen die we de voorbije jaren tegenkwamen maar ook via een bredere oproep. Enkele honderden kandidaten schreven zich in en deze vier pasten voor ons het meest in het plaatje. Miguel schreef samen met Paul Sinha en Adriaan Persons (Nederland) het liedje Smeerweer speciaal voor de campagne van de Vlaamse overheid die de komende maanden hiermee oproept om bij mooi weer voldoende bescherming te voorzien."

De groep bestaan uit Eline Bogaerts, Yutan Verbelen, Jens De Geyter en Zion Luts.