.
News Image

Nieuw album Poltrock

Poltrock sluit ‘Mutes, Moods & Machines’-trilogie af met het album ‘Machines’


Zopas verscheen ‘Machines’: het derde luik van de ‘Mutes, Moods & Machines’-trilogie. Op deze plaat krijgen de piano uit ‘Mutes’ en de cimetografische soundscapes uit 'Moods’ het gezelschap van dreunende beats en dreigende synth-sequences.



Poltrock zelf zegt over ‘Machines’: “Het laatste deel van mijn trilogie is een onafgebroken poging om synthetische machines organisch te doen klinken en organische instrumenten als machines”.



Poltrock liet zich op 'Machines' beïnvloeden door een eclectische mix aan geweldige componisten zoals Ryuchi Sakamoto, Rival Consoles, Tim Hecker, Jóhann Jóhannsson en Trent Reznor. Dit resulteerde in een intelligente mix van ambient, klassieke muziek, electronica, techno en IDM. De organische pianistieke finesses van pakweg Nils Frahm en de emotionele hartslag van Ólafur Arnalds– die de albums 'Mutes’ en ‘Moods’ typeerden – worden gecombineerd met broeierige elektronica die evengoed op platen van pakweg Jon Hopkins of Moderat had kunnen staan. Die symbiose van beats en sfeer maakt deze plaat dan ook heel bijzonder.


Bio van David Poltrock

Meer Over:

David Poltrock