.
News Image

Nieuw gezichten in seizoen 2 van Spitsbroers

Seizoen 2 zal héél spectaculair worden. 


Vanaf maandag 4 september trapt Spitsbroers een nieuw seizoen af over de broers Moerman. Gouden schoen versus enkelband: het contrast tussen de levenswandel van de twee kan niet groter zijn. Dennis is de topspits van KRC Genk in eerste klasse en verdient sloten geld, Alan is in de criminaliteit verzeild en komt eindelijk vrij uit de gevangenis. Hoe sterk is de broederband? Overleven vriendschappen als de verhoudingen veranderen? De topcast met o.a. Joren Seldeslachts, Oscar Willems, Lynn Van Royen, Louis Talpe, Viv Van Dingenen, Kris Cuppens, Kürt Rogiers wordt aangevuld met nieuwkomers zoals Bill Barberis, Lucas Van den Eynde, Eva Binon en de Nederlander Manuel Broekman.




Net zoals bij het eerste seizoen, streken de cast en crew van Spitsbroers neer in Genk, zowel bij voetbalclub KRC Genk, als in de rest van de stad. Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk: “Voetbal is emotie, zowel op het veld als ernaast. Voetbal vertelt ook verhalen, over historische wedstrijden en over de mensen achter de spelers. Verhalen die tonen waar we samen voor gaan, die ons verbinden als club en maatschappij. We zijn trots dat het verhaal van Spitsbroers opnieuw verteld wordt in de Luminus Arena, met het logo van KRC Genk op de borst.” Wim Dries, burgemeester van Genk: “We zijn trots ook voor dit tweede seizoen van Spitsbroers gaststad te mogen zijn. Productie en acteurs verbleven hier in 2016 lange tijd voor de opnames, waar we Genk eens te meer als topsportstad mee in de kijker zetten. Onze voetbaltrots KRC Genk vormt het decor voor deze reeks, maar de stad staat ook gekend voor sportevents en zeer degelijke topsportinfrastructuur. Denk maar aan Karting Genk en het vernieuwde SportinGenk Park, die ook beiden in de reeks aan bod komen. We danken het productiehuis, VTM en KRC Genk voor de aangename samenwerking en kijken er naar uit de afleveringen op televisie te zien binnenkort.




Wie ‘voetballers’ zegt, zegt ‘geld’. De astronomisch hoge lonen van de Axel Witsels, Kevin De Bruynes of Eden Hazards van deze wereld maken heel wat los bij de gewone Vlaming, van verbazing tot verontwaardiging en jaloezie. Hun levensstijl, met chique auto’s en mooie vrouwen, spreekt tot de verbeelding. Maar wat doet al dat geld, die plotse rijkdom, met een dood- gewoon straatvoetballertje als Dennis Moerman? Tast het zijn waarden en normen aan? Is Dennis’ honger naar succes en roem te stillen, of maakt het hem net gulzig naar meer? Verliest Dennis zichzelf en daarmee zijn oude vriendschappen en familie, of blijft hij met zijn beide voeten op de grond? En hoe kijkt zijn broer Alan naar de sloten geld die Dennis plots binnenrijft, gewoon om te doen wat ze allebei zo graag doen: voetballen? Alan heeft eigenlijk niets. Met z’n crimineel verleden, moet hij nog meer dan vorig seizoen in de schaduw leven van zijn beroemde broertje. Het contrast tussen de levenswandel van de twee kan niet groter zijn en zal dit najaar ongetwijfeld op het gemoed spelen van de kijkers.




Spitsbroers 2 vertelt dus een nieuw verhaal, maar bouwt verder op de stijl van het succesvolle eerste seizoen, dat door gemiddeld 712.000 fans in de tribunes thuis werd gevolgd. We hebben alle registers opengetrokken om het eerste seizoen te overtreffen en om het glamourleven van topvoetballers nog meer van het kleine scherm te laten spatten. Dennis en co trekken op decadente reis naar Marbella, er worden zotte feesten georganiseerd in de Versuz, racewagens scheuren over het circuit van Zolder - een belangrijke verhaallijn dit seizoen - en de voetbalscènes zijn nog realistischer en spraakmakender. Wie adrenaline en waargebeurde achter-deschermen verhalen uit het voetbal zoekt, zal rijkelijk bediend worden. Ook aan nieuwe personages geen gebrek waarvoor meteen grote rollen zijn weggelegd, denk aan Bill Barberis, Manuel Broekman en Lucas Van den Eynde. Maar ook zal deze tweede reeks erg op het gevoel spelen. Wat Spitsbroers uniek maakt, is het familieverhaal dat onder de blinkende laag van glamour en spektakel de ruggengraat vormt van deze reeks. Een verhaal over twee broers - ooit onafscheidelijk - wiens relatie onder druk staat, en over hun ouders. Tegenover de vluchtigheid van het voetbal, tegenover de oppervlakkige vriendschappen in de coulissen, staan echte mensen met echte emoties. De broers Moerman en hun ouders en vrienden worstelen allemaal met dezelfde uitdaging: hoe op een juiste manier om te gaan met dit nieuwe leven? Waar moet de eigen ambitie eindigen, en het respect voor een ander beginnen? Hoe sterk is de broederband? Hoe zwaar weegt een leven in de spotlights? Overleven vriendschappen, als de verhoudingen veranderen? Spitsbroers 2 is een reeks geworden die tegelijk beroert en vooral ontroert. Het opzet was ontzettend ambitieus, maar dankzij geweldige acteerprestaties en hard labeur van de crew kunnen we trots zijn op het resultaat.”




Het tweede seizoen van Spitsbroers vertelt een nieuw verhaal, dat begint 8 maanden na het einde van seizoen één. Terwijl Dennis Moerman de koning is van KRC Genk en de volledige eerste klasse, komt zijn broer Alan, die in de criminaliteit verzeild was, vrij uit de gevangenis. Beiden staan voor een grote uitdaging. Dennis heeft dit seizoen maar één doel: z’n ploeg kampioen maken en zo een vette buitenlandse transfer versieren. Maar er hangen donkere wolken boven de carrière van Dennis’ beste vriend en ploegmakker Roel Thévenage, de ploeg worstelt met een vorm-dip, en er is ook nog de komst van de Nederlandse spits Andy Fonck. Een toptalent, maar met een onhandelbaar karakter. De ego’s binnen het team dreigen te botsen. Zowel persoonlijk als professioneel zal Dennis moeten bewijzen at hij eindelijk volwassen wordt, maar voorlopig wisselt hij schaarse wijze inzichten en volwassen daden af met het puberaal gedrag van een verwend, rijk voetballertje met een te groot ego, en te veel oog voor babes en snelle wagens. Het brengt hem in conflict met z’n club, z’n ploegmaats, z’n broer en z’n ouders. Alan komt vrij, met een enkelband. Voorwaarde: hij moet een job hebben, of hij vliegt opnieuw de cel in.


Gelukkig heeft Nina op hem gewacht, en langzaamaan pikken ze hun relatie terug op. Maar werk vinden én houden blijkt niet zo makkelijk. Alan heeft het moeilijk om z’n draai te vinden in het gewone leven en dat weegt op z’n relatie. Kiest hij het rechte of het duistere pad?




Verknoeien de broers Moerman hun familieband, hun carrière en hun leven definitief? Of worden ze volwassen en komt alles goed? Dat is de vraag die van dit nieuwe seizoen een razend spannend en meeslepend verhaal maakt. Verder maken we in de bestuurs- kamer dit seizoen kennis met de flamboyante, maar eigenzinnige Toni Beernaert, de broer van de voorzitter, en met Gilles Van Vaerenbergh, de geslepen manager van Andy Fonck. Er duikt een sportpsychologe op en we maken kennis met racepiloot David Derizzo en de adrenaline op het circuit van Zolder. De relatie tussen Frieda en Leo kent een dip, en ook Shari - de knappe ex van Alan - komt het leven van de Moermans nog eens grondig door elkaar schudden.